Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

петак, 11. септембар 2015.

ŠTAPIĆI OD PLAVOG PARADAJZA




Još jedan recept sa plavim paradajzom, koji obožavam, a napravila sam ga jer me na ovu namirnicu a i ovaj recept podsetila kuvarigrica i domaćica Jelena -

 Ajme koliko nas je,Jelena, autorka bloga: Jelina jela,










POTREBNE NAMIRNICE:

- 2 komada plavog paradajza srednje veličine
- 2 komada jaja
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica morske soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 2 kašike susama
- 1 dcl kefira
- 1 dcl piva
- 2 šolje brašna
- maslinovo ulje + suncokretovo ulje za prženje
- vlašac



 

PRIPREMA:


Plavi paradajz oprati, obrisati i skinuti deo kore u trakama. Iseći plavi paradajz na štapiće. Ako je plavi gorak usoliti, ostaviti malo da odstoji, oprati i obrisati. U mom slučaju nije bilo potrebe za ovaj postupak.




U odgovarajućoj posudi izlomiti jaja i dodati sve ostale sastojke osim brašna. Umutiti viljuškom ili žicom da se dobije homogena smesa i doati brašno i sve dobro sjediniti. Masa treba da bude gusta ali žitka. 





U dublji tiganj staviti mešavinu ulja i kada se dovoljno zagreje umakati štapiće plavog paradajza u masu od jaja i začina i pržiti. Neka temperatura bude srednja da vam ne bi štapići pregoreli. Čim porumene okrenite ih na drugu stranu da lepo porumene. 






Štapiće vaditi rešetkastom kašikom u posudu u koju ste stavili papirnu salvetu koja će da pokupi višak masnoće.




 
Štapiće plavog paradajza servirati tople, posute krupno seckanim vlašcem ili hladne, kao glavno jelo uz prilog po želji ili kao predjelo. U mom slučaju je bilo glavno jelo sa prilogom od krompir pirea i salate.






Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.