Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 24. јун 2015.

ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA

ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA

Neko će možda reći da nisam izmislila toplu vodu kada sam odlučila da sama napravim začin od sušenog povrća i da više ne koristim one iz radnje pune aditiva. Odavno ja sama pravim ovaj začin s tim što sam ranije mešala samleveno povrće sa morskom solju ali sam kasnije prešla na varijantu bez soli, tako da sada jelo dosolim po ukusu. Za začin

POTREBNO JE:

- 300 g sušenog povrća (šargarepa, koren peršuna, celer, paškanat, list peršuna)


PRIPREMA:

Povrće možete sami da iseckate na kockice i da sušite u rerni, ako imate rernu sa ventilatorom, samo je to malo duži proces i neću se sada zadržavati na tome. U našim bio radnjama može da se kupi već osušeno povrće tako da je to jednostavnija varijanta, pogotovo ako nemate vremena da sami sušite. Potreban vam je i mlin za kafu. Mlin za kafu, koji ja imam je bio zaboravljena sprava koja se nije koristila. Ko sada melje sam kafu kada može da se kupi već samlevena. Tako sam se ja dosetila i počela da ga koristim za pravljenje odredjenih vrsta brašna ali i da meljem povrće, koje koristim kao začin i stavljam ga u jelo, supe, čorbe...

Stavite sušeno povrće u mlin za kafu i provrtite par krugova da se ne bi skroz usitnilo.
Ja volim kada se vide sitni komadi povrća. Ako više volite sitno kao prah samo ga duže meljite.
Kada sameljem svo povrće preručim ga u teglu, zatvorim poklopcem i to je to.
Kod mene se zdržala jedna plastična tegla od začina,iz vremena kada sam kupovala začin pa je sada koristim u ove svrhe.
Začin koristite za dodavanje u sve što kuvate a so dodajte po potrebi i ukusu.







Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.