Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 14. март 2017.

HLEB SA INTEGRALNIM HELJDINIM BRAŠNOM













Obožavam da pravim hleb i nijednom nisam napravila dva ista. Puno eksperimentišem i svaka kombinacija brašna je dobra i uvek dobijete neku novu vrstu hleba. Ovaj hleb je kombinacija integralnog heljdinog i integralnog speltinog brašna.













POTREBNE NAMIRNICE:

- 1 šolja (2dl) integralnog heljdinog brašna
- 2 šolje          integralnog speltinog brašna
- 2 šolje          pšeničnog belog brašna T-500 meko
- pola kocke kvasca ili 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica sitne morske soli
- 2 + 2 kašike maslinovog ulja
- 2 dl vode
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
















PRIPREMA:

U odgovarajući dublji sud staviti kvasac, malo tople vode i kašiku brašna sa šećerom. Promešati i ostaviti do 10 minuta. Dodati sve tri vrste brašna, so, deo ulja, jabukovo sirće i ostatak vode. Umesiti testo mikserom, nastavci za testo, da bude kompaktno i odvaja od stranica posude. Posuti ostatkom ulja, pokriti i ostaviti da stoji najmanje 4 do 5 sati. Nadošlo testo samo malo promešati i preručiti u dugačak kalup, obložen papirom za pečenje. Poravnati i namazati hladnom vodom. Ostaviti da testo ponovo nadodje. Makazama zaseći testo po sredini i staviti u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se peče. Peći hleb oko 40 minuta. Hleb je pečen kada lepo porumeni i počne da se kućom širi miris pečenog testa a kada podignete pleh sa hlebom on mora da bude lagan. Izvadite hleb iz rerne i pleha, odvojite od papira, da se ne upari, i ostavite na rešetki da se ohladi. Hleb zamotajte u kuhinjsku krpu i koristite po potrebi. Hleb se ne mrvi i dobar je i par dana posle pravljenja.













Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.