Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 23. мај 2016.

POSLASTICA SA JAGODAMA

















Poslastica učestvuje u kuvarskoj igrici Ajme koliko nas je   sa temom jagode.
Sezona je jagoda. Ako vam dodju iznenadni gosti od ovog voća može da se napravi izuzetna poslastica za 20-tak minuta. U razmišljanju šta slatko da napravim odlučila sam se za ovu brzu poslasticu za koju mi je trebalo jako malo materijala a 4 osobe su mogle da se lepo zaslade.
















POTREBNE NAMIRNICE:


- 200 g jagoda

- 4 komada keksa pti-ber
- 1 kesica pudinga od vanile koji se ne kuva
- 80 g šlag krema od vanile
- 5 dl mleka
- listovi nane





















PRIPREMA:

Jagode oprati i očistiti od peteljki. Puding izručiti iz kesice u posudu sa 3 dl mleka i mikserom mutiti par minuta. Šlag krem pomešati sa ostatkom mleka i umutiti. Listove nane oprati i osušiti.

Pripremiti 4 činijice za sladoled. U svaku izlomiti po 1 keks pti-ber i pokvasiti ga sa po 1 kašikom mleka.
U svaku posudu staviti po 2 kašike pudinga od vanile. Odozgo staviti jagode. Opet naneti po 2 kašike pudinga. Sada u svaku činiju stavite po 3-4 kašike šlag krema. 

Ukrasiti jagodama i listovima nane. 












Prijatno!

Pošto je ovo poslastica koja se pravi sa hladnim mlekom, a sprema se jako brzo nije potrebno dodatno je hladiti već može odmah da se konzumira. Jagode su iz moje bašte kao i nana. Malo su sitnije ali su zato izuzetnog ukusa, prave domaće.





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.