Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

недеља, 24. април 2016.

HRONO HLEB







Hrono hleb je danas postao namirnica modernog vremena. Meni se inače dopada jer uvek možete da napravite drugačiji hleb. Naime kombinacije brašna su sve dozvoljene, tako da ga obožavam i nikad nisam napravila dva ista hleba. Uz pomoć VEGINOG brašna ovo je lako izvodljivo.











POTREBNI SASTOJCI:


- 100 g integralnog speltinog brašna
- 300 g crnog pšeničnog brašna T-950
- 200 g VEGA heljdinog integralnog brašna
- 200 g VEGA integralnog belog kukuruznog brašna
- 2 kašike susama
- 1 kašičica mlevenog ili u zrnu kima
- 1 šaka bundevinih semenki
- 2 kašike bundevinog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašičica morske soli
- 2+1 kašika maslinovog ili nekog drugog ulja
- 5 - 6 šolja (2dl) vode













PRIPREMA:


U dublju posudu staviti sve suve sastojke i promešati ih da se sjedine. U sredinu brašna napraviti udubljenje i tu sipati 2 kašike ulja, sok od limuna i deo vode.

Mešajte smesu varjačom ili mikserom, nastavci za testo, uz postepeno dodavanje vode sve dok se brašno ne poveže u gusto lepljivo testo, koje se malo teže odvaja od posude. Odozgo pospite 1 kašiku ulja, pokrite i ostavite oko 2 do 3 sata da stoji. Možete praktično da zaboravite na njega. Ja obično uveče oko 8 to zamesim i u 12, kada je jeftinija struja uključim da se peče.

Videćete da će testo početi da se diže, kao kada stavite kvasac, ali to tako treba. Uključite rernu da se zagreje na 200 C stepeni. Za to vreme testo promešajte i preručite u pleh, oblika po želji, obloženu papirom za pečenje. U zagrejanu rernu, u kojoj uvek trebate da imate šerpicu sa vodom koja stvara vodenu paru, stavite hleb da se peče 60 minuta.

Pečen hleb izvadite iz rerne i pleha zajedno sa papirom. Odvojite papir ali ga ostavite ispod hleba koji sada stavite na rešetku, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.


















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.