Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 26. септембар 2015.

PLAVI PARADAJZ SA TESTENINOM




Još jedno moje jelo osmišljeno na temu PLAVI PARADAJZ  a na osnovu kuvarigrice  Ajme koliko nas je  a autorka je Jelena, autorka bloga: Jelina jela.









POTREBNE NAMIRNICE:


- 400 g testenine - spiralice
- 300 g praziluka
- 200 g plavog paradajza
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica morske soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike začina od sušenog povrća
- 250 ml neutralne pavlake
- 200 g kačkavalja
- 1/2 veze peršunovog lista











PRIPREMA:


Testeninu stavite u vrelu vodu da odstoji 5 minuta. 
U dublji tiganj stavite maslinovo ulje, praziluk sečen na kolutiće, kurkumu, beli luk u granulama, začin od sušenog povrća i morsku so. Sve prodinstajte i dodajte plavi paradajz isečen na kockice. Plavi paradajz neljuštite ako je mlad i mali kao što je bilo u mom slučaju inače postupite onako kako tretirate plavi paradajz na vaš način.
Kada je povrće polu gotovo, a to bude za nekih 5 minuta, dodajte testeninu. Promešajte, poklopite i pustite da se dodatno ukuva povrće i testenina. Na kraju dodajte neutralnu pavlaku i seckan peršun. Izključite ringlu i ostavite jelo na toplom još nekoliko minuta.
Servirajte toplo uz rendani kačkavalj i salatu po želji.

Količinu začina podesite po vašem ukusu.














Prijatno! 

Title Link - http://sneskodomacica.blogspot.com/2015/09/plavi-paradajz-sa-testeninom.html

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.