Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 14. јун 2015.

VOĆNA KEKS TORTA - KEKS TORTA SA VOĆEM






Torta učestvuje u igrici Ajme koliko nas je  sa temom jagode.














Sastojci:

750 g keksa petit-ber
4 kutije manje piškota
1 l slatke pavlake za kolače
1 l mleka
3 žumanca
12 kašika brašna
6 kašika gustina
12 kašika šećera
6 kesica vanilin šećera
250 g margarina
150 g čokolade punjene sa ukusom jagode
300 g jagoda
1 veća konzerva ananasa u kockicama
3 banane


















Priprema:

Slatku pavlaku izručite u odgovarajuću posudu i umutite mikserom.

Od ukupne količine mleka odvojiti 1 šolju za kvašenje keksa.

Jagode ako su krupne isecite na manje komade, ananas izvadite iz konzerve i ocedite od soka, banane isecite na kolutiće i prelijte sokom od ananasa da ne budu suve. 

Sada skuvati fil tako što brašno, gustin i šećer sa vanilin šećerom pokvasite mlekom uzetim od ukupne količine mleka i razmutiti da se dobije tečna smesa. Ostatak mleka stavite da prokuva i tada sipajte smesu od brašna, svo vreme mešajte dok se brašno ne zgusne, pazeći da se ne zgrudva. Kuvan fil sklonite sa vatre, dodajte margarin i mikserom dobro umutite da se margarin otopi i sve dobro sjedini. U topli fil dodajte žumanca i sve zajedno umutite. 

Masu podeliti tako što u 2/3 fila dodate 100 g čokolade sa jagodama i promešate da se otopi, ovo je moguće jer je fil još uvek vruć. Ostatak fila nek ostane žut.

Sada na veću tacnu redjajte keks petit-ber prethodno pokvašen u mleku. 

Nanesite polovinu fila sa čokoladom, premažite sa 6 kašika šlaga, poredjajte usitnjene jagode, pa poredjajte piškote u vidu tarabe umočene u mleko, ali ih slažite sa malim razmakom. 

Sada nanesite sloj šlaga da se popune praznine izmedju piškota, pa opet stavite red keksa petit-ber. 

Sada stavite žuti krem, pa šlag, pa ananas, pa opet red piškota, ali ih sada stavljajte popreko, opet popunite praznine šlagom, sada opet stavite red keksa petit-ber, pa fil sa čokoladom, sloj šlaga, poredjajte kolutiće banane, pa opet red piškota umočenih u mleko ali na način kao prvi put. Praznine popunite šlagom. 

I tortu namažite i okolo. 

Stavite je u frižider da se hladi do sutradan. 


















Pre služenja tortu ukrasite voćem, koje ste odvojili od ukupne količine voća, piškotama i ostatkom čokolade od jagoda. 

Seći na parčad i služiti.


















Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.