Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 23. децембар 2017.

POMFRIT IZ RERNE














Da bi spremili pomfrit a da izbegnete prženje u dubokoj masnoći, gde se krompir napije uljem i ujedno dobije na kalorijama to možete odraditi u rerni sa minimalnom količinom ulja. Za ovo je najbolje da koristite već gotov zamrznuti pomfrit, jer je on već pripremljen tako da će te dobiti pravi pomfrit kao da ste ga pržili. Za ovaj recept su vam potrebne samo 3 namirnice, jedino ako volite krompir da dodatno začinite nekim začinom po vašem ukusu. Sve je dozvoljeno i garantovano uspe.









POTREBNE NAMIRNICE:

- 1 kg gotovog zamrznutog krompira za pomfrit
- sitne morske soli po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja















PRIPREMA:


U dublju posudu izručite zamrznuti krompir. Dodajte so i ulje i lepo promešajte. Sve preručite na pleh obložen papirom za pečenje i lepo rasporedite. 
Krompir stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200 C stepeni, sa ventilatorom, oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
Njemu ne treba puno jer je ovaj krompir već prpremljen za prženje ali vi će te ga peći u rerni.
Kada porumeni pomfrit izvadite iz rerne i servirajte vruć kao prilog uz glavno jelo.











Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.