Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 16. мај 2017.

SLANI KUGLOF OD REZANACA














Kuglof, večita inspiracija za nešto novo. Tako sam došla i na ideju da makarone ispečem u kalupu za kuglof. Uspelo je i sa apetitom smo ga pojeli.


















POTREBNE NAMIRNICE:

- 200 g širokih rezanaca
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 + 1 kašičica sitne morske soli
- 5 komada jaja
- 200 g sitnog sira
- 6 kašičica suvog vlašca






















PRIPREMA:

U odgovarajuću posudu sipati vodu i staviti da prokuva. Dodati so i rezance. Promešati i kuvati 5 minuta. Isključiti ringlu, poklopiti posudu sa rezancima i ostaviti da nabubre, oko 15 minuta. Ocediti ih i preliti maslinovim uljem.

Kalup za kuglof staviti u pleh od rerne i na dno kalupa sipati 2 kašičice vlašca.

Preko staviti red rezanaca. Zatim red sira, preko koga ste posuli 2 kašičice vlašca.

Ponoviti ovo još jednom s tim da odozgo budu rezanci. Znači 3 reda rezanaca i 2 reda sira.

Umutite jaja sa malo soli i prelijte ovako pripremljene rezance.

Dok ste pripremali rezance zagrejte rernu na 200 C stepeni. Stavite pripremljen kuglof u rernu i smanjite temperaturu na 170 C stepeni. Peći oko 60 minuta.

Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. 

Preko kalupa staviti veliki tanjir i preokrenuti kuglof, uklonite kalup i ostavite da se još malo prohladi, da bi se lakše sekli parčići.

Poslužite uz kefir ili jogurt.






















Prijatno!




















3 коментара:

  1. rekla sam ti, postade kalup za kuglof najupotrebljavanija šerpa u kuhinji... ovo ti je fest dobra ideja, sigurno ću ga praviti i ovako...

    ОдговориИзбриши

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.