Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 30. март 2017.

KIFLICE SA ČOKOLADOM











Kvasno testo ili testo sa kvascem je vrlo inspirativno i mogu se napraviti razni slatki i slani specijaliteti. Ove kiflice su izuzetno ukusne i meke a dobre i sutradan kada se ohlade. Možete da koristite celu količinu testa KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...  ili da za kiflice iskoristite samo 1/5 testa a od ostatka da napravite neko drugo pecivo, kao što sam ja radila.









POTREBNE NAMIRNICE:

- 1/5 od  KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...


Za fil:

- 1 štangla čokolade


Za premazivanje 1/5 od cele mere:

- 1 jaje
- 2 kašike margarina
- 2 kašike mleka















PRIPREMA:


 Priprema testa se radi po receptu za KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...  . Od uskislog testa odvojite 1/5 i rukama ga razvucite a zatim na pobrašnjenoj radnoj površini, tapkanjem rukama, napravite pravougaonik debljine 0,5 mm. Isecite testo na trouglove uz pomoć sekača za testo ili noža. Na svaki trouglić na širi kraj, stavite razmekšalu čokoladu. Urolajte kiflicu, povlačeći tanji deo testa da bi se dobilo više krugova. Svaku kiflicu prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Namažite ih mešavinom jaja, margarina i mleka i pospite vanilin šećerom. Neka se kiflice odmaraju dok se zagreje rerna na 200 C stepeni. Stavite ih da se peku oko 20 minuta ili dok ne porumene. Izvadite ih iz rerne, pokrite kuhinjskim ubrusom i ostavite da se prohlade. Poslužite tople. Po želji mogu da se posipaju šećerom u prahu.

Količina fila je za 1/5 testa.













Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.