Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 14. март 2017.

INTEGRALNI HLEB SA BUNDEVINIM BRAŠNOM












Još jedna vrsta integralnog hleba sa dodatkom bundevinog brašna koje se pravi po ovom receptu ČIPS I BRAŠNO OD BUNDEVE . Hleb je neobičnog ukusa ali ako volite bundevu dopašće vam se i ovaj hleb.










POTREBNE NAMIRNICE:

- 2 šolje (2dl) speltinog mekog brašna
- 2 šolje         pšeničnog belog brašna T-500 meko
- 1 šolja         ovsenog integralnog brašna
- 2 kašike  bundevinog brašna  ČIPS I BRAŠNO OD BUNDEVE

- pola kocke kvasca ili 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 2 + 2 kašike maslinovog ulja
- 3 dl vode

















PRIPREMA:


U odgovarajuću dublju posudu staviti kvasac, deo tople vode, šećer i malo brašna. Promešajte i posle 10 minuta dodajte sve ostale sastojke. Testo mesite mikserom, nastavci za testo, dok ne dobijete testo koje se odvaja od posude. Ako je potrebno dodajte još speltinog brašna ili vode u zavisnosti od testa. Umešeno testo prelijte sa ostatkom ulja, pokrite i ostavite oko 3 sata da nadolazi. Nadošlo testo samo malo promešajte i preručite u kalup obložen papirom za pečenje. Poravnajte i namažite hladnom vodom. Ostavite da testo nadodje ponovo. Zasecite ga nožem ukoso i stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200 C stepeni oko 40 minuta. Pečen hleb izvadite iz rerne i kalupa, odvojite od papira i ostavite na rešetki da se ohladi. Zamotajte u kuhinjsku krpu i koristite po potrebi. 
Možda vam se desi da se hleb sa jedne strane odvoji ali to ništa ne smeta. U mom slučaju se odvojio sa jedne strane ali se ravnomerno ispeko, tako da to nije ništa smetalo. Hleb je malo suvlji drugi dan ali je i tada dobar i ukusan.















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.