Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 30. март 2017.

CIMET PUŽIĆI











Kvasno testo ili testo sa kvascem je vrlo inspirativno i mogu se napraviti razni slatki i slani specijaliteti. Ovi pužići su izuzetno ukusni i meki a dobri i sutradan kada se ohlade. Možete da koristite celu količinu testa KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...  ili da za njih iskoristite samo 1/5 testa a od ostatka da napravite neko drugo pecivo, kao što sam ja radila.










POTREBNE NAMIRNICE:

- 1/5 od  KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...                     


Za filovanje:
 
- 4 kašike džema od jabuke i kruške
- 2 kašičice cimeta u prahu
- 1 kesica vanilin šećera

Za premazivanje 1/5 od cele mere:

- 1 komad jaja
- 2 kašike otopljenog margarina
- 2 kašike mleka















PRIPREMA:


Priprema testa se radi po receptu za KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...  . Od uskislog testa odvojite 1/5 i rukama ga razvucite a zatim na pobrašnjenoj radnoj površini, tapkanjem rukama, napravite pravougaonik debljine 0,5 mm. Namažite džem, ostavljajući na jednom kraju prazno testo. Pospite cimetom i vanilin šećerom. Urolajte u štrudlu i točkićem za sečenje testa ili nožem isecite testo na širinu 2 cm. Svaki pužić prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Namažite ih mešavinom jaja, margarina i mleka i pospite cimetom i vanilin šećerom. Neka se pužići odmaraju dok se zagreje rerna na 200 C stepeni. Stavite ih da se peku oko 20 minuta ili dok ne porumene. Izvadite ih iz rerne, pokrite kuhinjskim ubrusom i ostavite da se prohlade. Poslužite tople. Po želji mogu da se posipaju šećerom u prahu.













Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.