Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

петак, 10. март 2017.

BUNDEVARA ALA LENJA PITA SA KORAMA











Još jedna pita sa bundevom, ali napravljena na moj način, sa korama za pitu. Pečena podseća na lenju pitu. Jednostavna za pravljenje a izuzetno hranljiva i odličnog ukusa. Ako volite bundevu ispobajte recept, dopašće vam se.













POTREBNE NAMIRNICE:


- 500 g kora za pitu ( 12 listova)

Preliv:

- 3 komada jaja
- 8 dl kefira
- 100 g šećera u prahu
- 2 dl ulja
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g pudinga od vanile
- 2 kesice praška za pecivo

Fil:

- 1 kg rendane bundeve
- 2 kesice cimeta u prahu
- 1 kašičica djumbira u prahu
- 6 kašike brašna od sušene pomorandžine kore
- 6 kašike mlevenog integralnog korn fleksa
-  6 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera


- 2 kašike rastopljenog putera za odozgo

























PRIPREMA:


Za preliv u dublju činiju izlomite jaja i umutite viljuškom. Dodajte redom sve ostale sastojke i sjedinite u malo redju smesu.
Za fil u veću činiju stavite rendanu bundevu i sve navedene sastojke i promešajte da bundeva lepo pokupi sve začine.
U pravougaonu tepsiju, koju ste malo podmazali uljem ili puterom, stavite dve kore pa ih prelijte smesom od jaja i pudinga. Slažite još 4 kore i svaku prelivajte smesom od jaja i pudinga. Sada stavite polovinu fila od bundeve, koju opet zalite sa malo smese. Opet slažite 4 kore, koje prelivate smesom i stavite drugu polovinu fila od bundeve i opet malo zalijte smesom. Odozgo stavite preostale 2 kore, isecite ih na parčiće po želji, u mom slučaju su to bile veće kocke, i odozgo sipajte ostatak smese od jaja i pudinga. Po prorezima nožem razdvojite kocke da bolje upiju smesu i ostavite oko 60 minuta da kore upiju smesu. Sada pitu prelijte, po prorezima, rastopljenim puterom i stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče. Peći oko sat vremena da se pita lepo ispeče i porumeni. U mom slučaju sam koristila i topli vazduh. Ako vam se učini da je prejako smanjite temperaturu na 160 C stepeni da se ne bi desilo da u startu pregori. 
Pečenu pitu izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se skroz ohladi. Seći parčiće po već obeleženim linijama i poslužiti posutu šećerom u prahu.
Meni je pita bila lepša kada se potpuno ohladila, a i tada je bila mekana i sočna.

















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.