Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 9. фебруар 2017.

ŠTRUDLA SA DŽEMOM











Štrudle obožavam i ovaj puta sam odlučila da napravim sa džemom od šljiva. Ispala je super i u slast smo je pojeli onako meku i mirisnu.










POTREBNE NAMIRNICE:


- 1/2 kvasca
- 300 g speltinog mekog brašna + 50 g 
- 200 g pšeničnog mekog brašna T-400
- 200 ml mleka + 20 ml
- 100 ml tople vode
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kačičice sitne morske soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 tegle džema po želji
- šećer u prahu
- 1 kesica vanilin šećera

















PRIPREMA:


 U dublju vanglicu staviti oba brašna i napraviti udubljenje u koje stavite izmrvljen kvasac i šećer. Dodati toplu vodu preko kvasca i lagano promešati i ostaviti da kvasac nadodje nekih 10 minuta. Sada pomešati brašno i kvasac, dodati mleko, so i kašičicu ulja. Varjačom dobro umesiti testo i neka ostane meko. Preko sipati ostatak ulja, pokriti providnom folijom i ostaviti da se testo udupla. Uskislo testo izvaditi na radnu površinu posutu speltinim brašnom i lagano premeseti. Oklagijom ga razvući u pravougaonik. Namazati džemom i urolati. Urolano testo malo uviti rukama i staviti u okruglu tepsiju obloženu papirom, u krug uz rub tepsije. U sredinu stavite teglu ili šolju da bi štrudla zadržala okrugli oblik. Namazati je mlekom. Ostaviti da odmori dok se rerna zagreje na 180 C stepeni, ja koristim i ventilator, i staviti da se peče dok ne porumeni. Pazite da vam se ne prepeče. Izvadite je iz rerne, namažite mlekom i pokrite da se prohladi. Posuti šećerom u prahu, seći na parčiće i poslužite.











Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.