Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 14. фебруар 2017.

PICA ZA ZALJUBLJENE












Prošao je dan zaljubljenih, 14. februar ili Sveti Trifun, dan vinogradara. Ja sam odlučila da prvi put ovaj dan obeležim na drugi način. Dok je suprug orezao lozu, simbolično naravno, u kihinji se pekla pica u obliku srca. To je moj skromni doprinos ovom danu. Suprug je bio iznenadjen i zadovoljan kada je smazao istu.














POTREBNE NAMIRNICE:

Za testo:

- 300 g brašna
- pola kvasca ili 1 kesica suvog
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1,5 dl tople vode

Za fil:

- 3 kašike DOMAĆI KEČAP BEZ ŠEĆERA
- 2 pune kašike sitnog sira
- 1 komad jaja
- 100 g suve pečenice
- 100 g kačkavalja
- 8 komada zelenih maslinki bez koštica
- 8 komada mariniranih šampinjona
- 2 šeke bebi spanaća
- po ukusu origano
- po ukusu bosiljak























PRIPREMA:


U dublju posudu stavite brašno, kvasac, šećer i polovinu tople vode. Mutite mikserom, nastavci za testo. Dodajte so i ostatak vode dok ne umutite testo koje se odvaja od posude. Pokrite i ostavite da stoji dok isečete pečenicu i izrendate kačkavalj. Sada testo podelite na pola. Stavite papir za pečenje u pleh od rerne i direktno na papir formirajte od testa 2 srca. U posebnu posudu stavite DOMAĆI KEČAP BEZ ŠEĆERA , sir i jaje i sve dobro sjedinite. Fil nanesite na obe pice podjdnako. Poredjajte pečenicu, na jednu šampinjone a na drugu masline. Pospite bosiljkom. Ugrejte rernu na 200 C stepeni, sa ventilatorom, i stavite pice da se peku. Kada testo počne da dobija tamne ivice podignite pleh bliže gornjem rejaču da bi se pečenica zapekla. Pazite da ne pregori. Izvadite iz rerne i na svaku picu stavite po šaku bebi spanaća i kačkavalja. Pospite origanom i vratite na minut-dva u rernu. Poslužite toplo.















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.