Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 16. фебруар 2017.

KIFLICE SA DŽEMOM OD SMOKVE













Nisam uvek raspoložena nešto da pravim pa sam zato se odlučila za kiflice sa džemom od smokve. Mekane i mirisne čas posla su nestale. Brže nego što sam ih napravila. Ja sam pravila pola mere a vi kako želite. Inače recept je za celu meru.










POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 kocka kvasca
- 1 kg brašna T-400 meko
- 3kašičice šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašičice soli
- 2 komada jaja
- 120 gr putera
- 400 ml mleka
- 200 ml tople vode
- 1 kašika sušene korice od pomorandže
- pola tegle DŽEM OD SVEŽE SMOKVE BEZ ŠEĆERA
 
I još
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- 120 g putera
- korica od pomorandže













PRIPREMA:


U dublju posudu staviti kvasac, toplu vodu, šećer i kašiku brašna. Pomešati i ostaviti desetak minuta. Dodati ostatak brašna, ostaviti malo sa strane, jaja, puter, so, koricu pomorandže i deo mleka. Sve promešati i mutiti mikserom, nastavci za testo, i dodavati mleko postepeno dok se ne dobije testo koje se odvaja od posude. Testo posuti sa malo brašna, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom da se testo duplira. Naraslo testo samo malo pritisnuti da splasne. Rukom kidati komadiće testa koje izvaljate rukama u valjak pa onda na dlanu razvučete u trougao. Na jedan kraj stavite DŽEM OD SVEŽE SMOKVE BEZ ŠEĆERA i urolajte. Kiflice slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Svaku kiflicu namazati mešavinom žumanceta i mleka, posuti mlevenom sušenom koricom pomorandže. Na svaku kiflicu stavite komadić putera. Ostavite kiflice da se odmore dok se rerna zagreje na 200 C stepeni. Pecite ih dok ne porumene, oko 30 minuta. Pečene kiflice izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se prohlade. Poslužite posute šećerom u prahu ili bez. Ja ih nisam šećerila.













Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.