Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 24. јануар 2017.

ĆUFTE PUNJENE KAČKAVALJEM








Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je
 


Ćufte spremljene tako što su punjene kačkavaljem i pečene u rerni su odličan zdrav obrok, koje uz dodatak variva od mešanog povrća, VARIVO OD MEŠANOG POVRĆA ,koje sam spremila u dubokom keramičkom tiganju Vitapur Srbija, i salatom, čine kompletan glavni obrok. Malo neobičan način spremanja ćufti u rerni je odličan ako želite da smanjite kalorije, dobijete zdrav obrok a ujedno ne isprljate šporet od ulja koje prska kada nešto pržite.














POTREBNE NAMIRNICE:

- 200 g mlevenog junećeg mesa
- 2 komada jaja
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike pšeničnih klica
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 kašika sušenog začina od povrća bez soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 veze peršunovog lista
- 3 kašike maslinovog ulja

Za punjenje:

- 100 g kačkavalja
- 1/2 kašičice belog luka u granulama
- 1 kašičica sušenog začina od povrća bez soli
- 1/4 kašičice bibera














PRIPREMA:

U odgovarajuću posudu staviti meso, jaja, rendani crni luk, pšenične klice, začine i prašak za pecivo. Smesu dobro izradite da dobijete kompaktnu smesu. Ako je smesa previše mekana dodajte još jednu kašiku klica. Od ove mase napravite 6 velikih ćufti, koje dodatno u sredini udubite prstom, da bi se dobilo mesto za punjenje. Ćufte složite u podmazanu vatrostalnu činiju i prelijte maslinovim uljem. Stavite na 200 C stepeni da se ispeku.
Posebno izrendajte kačkavalj i pomešajte sa začinima. Pečene ćufte izvadite iz rerne i napunite ih ovim kačkavaljem. Vratite ćufte u isključenu rernu da kačkavalj omekša.
Poslužite uz prilog po želji. U mom slučaju je korišćen prilog od variva sa više vrsta povrća, odnosno zamrznuta mešavina povrća za djuveč, VARIVO OD MEŠANOG POVRĆA , koje je spremljeno u dubokom keramičkom tiganju Vitapur Srbije.




















Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.