Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 12. септембар 2016.

DŽEM OD KAJSIJA BEZ ŠEĆERA












Da može od svog voća da se pravi džem od šećera je dokaz i ovaj moj recept. Za one koji ne smeju da koriste šećer ovo je odlično i mogu da ga koriste bez bilo kakve bojazni po zdravlje, jer jedina namirnica u njemu je voće.






POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 kg kajsija
- 1 kašičica tečne vanile
- 1 tegla od 1kg























PRIPREMA:


Kajsije dobro operite i očistite od koštica. Stavite ih u posudu u kojoj će se kuvati i sipajte pola čaše vode. Uključite ringlu na 8 i kada počne voće da kuva smanjite temperaturu na 3, kod mene je do 9, Kuvajte na laganoj vatri mešajući stalno da ne zagori. Kada uvri sva tečnost i povučete varjaču po posudi treba da na dnu se vidi trag. Tada je džem gotov. Sipajte vruć džem u teglu do vrha i zatvorite metalnim poklopcem. Okrenite teglu naopako, na poklopac. Pokrite je ubrusom i ostavite da se ohladi. Kada se potpuno ohladi vratite teglu u prvobitni položaj i odložite u ostavu.

Džem je prijatnog ukusa, malo kiselkast jer ne sadrži šećer. Kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru. Ovako vakumiran džem može da stoji par godina.

Količinu voća povećajte po vašoj želji.











Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.