Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

недеља, 8. мај 2016.

RASPUCANI KEKSIĆI - CRNI RASPUCANCI










Recept za RASPUCANI KEKSIĆI SA ČOKOLADOM - CRNI RASPUCANCI sam našla na blogu drage Sneže, http://www.bonappetitns.com/ispucali-cokoladni-keksici/, gde je original naziv recepta ISPUCALI ČOKOLADNI KEKSIĆI. Pošto obožavam čokoladu i keksiće ovo mi je bila idealno rešenje čime da se zasladim. Trudila sam se da ispoštujem recept, mada sam uradila neke izmene. To je možda razlog zašto sam morala da dodam više brašna nego što piše u receptu. Uglavnom zadovoljna sam krajnjim rezultatom.

Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .











Evo mog recepta:

POTREBNE NAMIRNICE:

- 400 g oštrog brašna T-400
- 100 g fruktoze
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 g kakao praha
- 1 dcl ulja
- 1 kašičica tečne vanile
- 3 komada jaja
- 50 g šećera u prahu




PRIPREMA TESTA



PRAVLJENJE KEKSIĆA



PEČENI KEKSIĆI







PRIPREMA:

U odgovarajuću posudu staviti fruktozu, ulje i vanilu i umutiti mikserom da se poveže. Dodati jaja i sjediniti sa prethodnom masom.
Sada dodati sve suve sastojke osim šećra u prahu, i sjediniti da se dobije testo koje se ne lepi za ruke i može lako da se oblikuje. Mošda nećete morati da upotrebite svu količinu brašna, dodajte ga postepeno.
Od ove mase vaditi kašičicom i praviti izmedju dlanova loptice veličine oraha. Svaku uvaljati u prah šećer. Loptice redjati u pleh obložen papirom za pečenje.
Zagrejati rernu na 180 C stepeni i peči keksiće oko 15 minuta.
Izvaditi pleh iz rerne i pustiti da se keksići malo ohlade. Izvaditi ih iz pleha i poslužiti.













OVO JE ORIGINAL RECEPT

- 200 g oštrog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 80 g kakao praha
- 100 g šećera
- 80 ml ulja
- 1 kašičica vanilin ekstrata
- 3 jajeta
- šećer u prahu

Pomešati posebno sve suve sastojke. Umutiti mikserom šećer, ulje i vanilu, dodati jaja i sjediniti. Sastaviti sa suim sastojcima i od dobijenog testa pravite loptice koje uvaljajte u prah šećer i slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Keksiće peći 12 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C stepeni. Izvaditi keksiće, prohladiti i poslužiti.










Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.