Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 19. октобар 2015.

SITNI POSNI KOLAČI SA PROSOM (JEDNA MASA ZA 5 VRSTA KOLAČA)













Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .





SASTOJCI:





* 2 kafene šoljice prosa za jelo

* 2 lista velike oblande

* mleveni posni keks

* kokos

* suve smokve

* suvo groždje

* orasi mleveni

* kakao

* rum

* čokoladne mrvice

* šećer u prahu

* vanilin šećer

/količina namirnica se uzima proizvoljno/







PRIPREMA:





Proso sipati u dublju šerpu ili teflon tiganj i propržiti da malo požuti. Dodati 6 šoljica vode i prstohvat soli i kuvati dok proso ne bude kuvano. Ako ostane višak vode ocediti je.



U kuvano proso dodati šećer po ukusu, vanilin šećer i keks da se dobije kompaktna masa malo mekša. Sada masu podeliti na 5 jednakih delova.



U prvi dodati kokos,

u drugi suvo groždje i malo ruma,

u treći mlevene orahe,

u četvrti mlevene suve smokve,

u peti kakao.



Količinu namirnica dodavati koliko je potrebno da se dobije masa koja se ne lepi za ruke.



Masu sa kokosom ujednačiti i praviti kuglice, uvaljati ih u kokos i slagati u papirne korpice.



Masu sa suvim groždjem takodje oblikovati u kuglice i uvaljati u kokos ili mleveni keks i odlagati ih u papirne korpice.



Masu sa kakaom oblikovati u male valjčiće i uvaljati ih u čokoladne mrvice i takodje ih stavljati u papirne korpice.



Za rolat sa masom od mlevenih smokvi uzeti koru od oblande i staviti je izmedju dve vlažne kuhinjske krpe i pustiti da kora malo omekša. Sada koru namazati smesom od smokvi i uviti rolat. Kada se stegne seći na kolutiće.



I za smesu od oraha koru oblande preseći na pola i namazati smesom od oraha poklopiti drugom polovinom kore i takodje kada se stegne seći na štanglice.



Sve lepo složiti na tanjir za kolače i poslužiti.





Od ove univerzalne mase sam napravila 5 vrsta sitnih kolača, ali ako imate maštu možete da napravite još neku kombinaciju.











 

Prijatno!







Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.