Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 19. јун 2015.

SLADOLED IZ DOMAĆE RADINOSTI










Recept učestvuje u kuvarskoj igrici Ajme koliko nas je sa temom jagode.



POTREBNO JE:

Za osnovnu masu:

- 500 g praha šlag krema od vanile
- 5 dcl mleka
- 800 ml kisele pavlake
- 100 g šećera u prahu

I još je potrebno:

- 100 g jagoda
- 4 kivija
- 1 banana
- 100 g suvog groždja
- 4 kajsije
- 3 kašike ruma
- 3 keksa petit ber
- 3 kašike kakao praha
- prehrambene boje žute, zelene, crvene
- ekstrat od jagode, banane, kivija, kajsije

PRIPREMA:

U dublji sud izručite prah šlag krema od vanile, dodajte hladno mleko i umutite mikserom.
Kiselu pavlaku promešajte sa prah šećerom žicom da se dobije redja tekstura.
Spojite umućen šlag krem i kiselu pavlaku i samo malo žicom izmešajte da se sjedini. Dobićete gustu kremu.
To je osnova za druge sladolede a ujedno i možete ako ne dodajete ništa drugo da imate sladoled od vanile.
Ovu masu podelite na 6 delova.

Prvi deo: dodajte izgnječene jagode, nekoliko kapi crvene boje za kolače ili ekstrat od jagode i mikserom kratko promešajte da se sjedini.

Drugi deo: dodajte izgnječenu bananu, nekoliko kapi ekstrata od banane i mikserom kratko promešajte da se sjedini.

Treći deo: dodajte kakao prah i mikserom promešajte kratko da se sjedini.

Četvrti deo: dodajte izgnječen očišćeni kivi i malo zelene boje za kolače, par kapi ekstrata od kivija i mikserom kratko promešajte da se sjedini.

Peti deo: dodajte suvo groždje koje je prethodno bilo potopljeno u rum i desetak kapi ekstrata od kajsije, izgnječene kajsije bez ljuske, izdrobljen keks, nekoliko kapi žute boje za kolače i sve mikserom kratko promešajte da se sjedini.

Šesti deo: ostavite bez ikakvih dodataka i to je ukus vanile.

Gotovu smesu za sladoled sipajte u kutije bilo u kombinaciji ili same, zatvorite i stavite u zamrzivač da se zaledi. Nije potrebno mešati ga jer se ne kristalizuje.

Servirajte sladoled svaki posebno ili u kombinaciji sve zajedno.

Ekstrate i boju za kolače koristite da malo pojačate ukus i boju ali i nemora može da ostane sve prirodno, mada ja sam upotrebila minimalne količine.


























Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.